Devenport uručio set akademskih izdanja o EU Matici srpskoj

Izvor: Radio 021, 02.Mar.2017, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport uručio set akademskih izdanja o EU Matici srpskoj

Biblioteka Matice srpske dobila je danas od Delegacije Evropske unije u Srbiji set od 50 akademskih izdanja o javnim politikama Evropske unije, čiji su izdavači prestižni evropski univerziteti i ugledni izdavači.

Donaciju čiji je cilj obogaćivanje naučnog književnog fonda, predsedniku Matice srpske Draganu Staniću i upravniku Biblioteke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Selimiru Raduloviću uručio je šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport.

"Kada je, pre 191 godinu, osnovana Matica srpska, kao ideju vodilju imala je uključivanje srpskog naroda u savremene evropske tokove – uz očuvanje nacionalnog i kulturnog identiteta. Pored toga, njena misija je bila i prosvetiteljska i oko sebe je okupljala najumnije i najobrazovanije ljude svog doba", rekao je Davenport.

Ovo obogaćivanje naučnog knjižnog fonda deo je inicijative Delegacije Evropske unije u Srbiji da podrži celokupnu akademsku zajednicu Srbije i približi joj nove istraživačke tokove u pravnim, ekonomskim, bezbednosnim i drugim važnim društvenim oblastima, navodi se u saopštenju Delegacije. Donacija akademskih izdanja Biblioteci Matice srpske realizuje se kroz projekat EUTEKA – EU u vašoj biblioteci.

Do sada je ovakav komplet naslova uručen univerzitetskim bibliotekama u Beogradu i Nišu, kao i biblioteci Pravnog fakulteta u Beogradu, a narednih nedelja će biti uručen i biblioteci Fakulteta političkih nauka u Beogradu i Univerzitetskoj biblioteci u Kragujevcu.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.