Devenport: Vlada Srbije je svesna šta treba da uradi po pitanju Južnog toka!

Izvor: Press, 07.Maj.2014, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport: Vlada Srbije je svesna šta treba da uradi po pitanju Južnog toka!

"Zvaničnim otpočinjanjem pregovora sa EU, Srbija je ušla u novu fazu", rekao je Devenport u intervjuu za sutrašnji NIN.

On je ocenio da to ne bi bilo moguće bez napretka u dijalogu Beograda i Prištine, ali ključan je, kako je istakao, i nastavak rada Vlade u onim oblastima koje predstavljaju prioritet za svaku potencijalnu članicu EU - u oblastima osnovnih prava, reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije, borbe protiv diskriminacije. 

Vreme je, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << njegovim rečima, da se vidi suštinska implementacija u svim ovim domenima.

Devenport je naveo da se sa srpskim zvaničnicima razgovara o krizi u Ukrajini i da postoji razumevanje za specifičnost odnosa između Srbije i Rusije. 

"Jasno je da Srbija deli našu duboku zabrinutost zbog situacije koja se odvija i jasno je da Srbija, takođe, podržava teritorijalni integritet Ukrajine", kazao je on.

Na pitanje da li se bez obzira na ukrajinsku krizu pregovara o Trećem ekonomskom paketu i o tome kakve će biti obaveze Srbije po pitanju Južnog toka, ambasador EU je odgovorio:

"Postoji zakonodavni i politički okviri i obaveze zemalja članica u vezi s tim. Srbija je članica i potpisala je Sporazum o Energetskoj zajednici i u skladu sa tim bi trebalo da primeni Treći paket od početka 2015. godine. Vlada Srbije je sigurno svesna svega što to znači".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.