Devenport: Preporuka EK da se pregovori otvore poglavljem 32

Izvor: Press, 09.Okt.2014, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport: Preporuka EK da se pregovori otvore poglavljem 32

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da je Evropska komisija dala preporuku da se pregovori sa Srbijom otvore poglavljem 32, koje se tiče finansijske kontrole, ali ističe da je konačna odluka na državama članicama.
"EK je uputila preporuku državama članicama vezano za poglavlje 32, ali konačna odluka je na državama članicama kojim redosledom će se poglavlja otvarati", >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rekao je Devenport u izjavi Tanjugu.

Devenport je, predstavljajući izveštaj EK o napretku Srbije u procesu evrointegracija skupštinskim odborima za evropske integracije i spoljne poslove, istakao da je EU fokusirana na oblasti pokrivene poglavljima 23 i 24 koja se tiču vladavine prava i sloboda kako bi i ona bila otvorena na samom početku.



"Ključni fokus Komisije u narednih šest meseci i kasnije biće na oblastima pokrivenim pregovaračkim poglavljima 23 i 24 - da i ona na samom početku budu otvorena", ukazao je Devenport.

Ambasador EU je potvrdio da se odlazeći evropski komesar za proširenje Štefan File zalaže da se i poglavlje 31, koje se odnosi na spoljnu politiku i bezbednost, otvori ranije u pregovorima i da se spoljnoj politici pokloni više pažnje tokom pregovora.

"Komesar File je juče pred Evropskim parlamentom rekao da poglavlje 31 treba ranije u pregovorima da se otvori i da spoljna politika dobije veći prioritet, ali konačnu reč će dati države članice", naglasio je Devenport.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na proleće moguće otvaranje poglavlja o vladavini prava i pravosuđu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2014

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da je naoptimističniji scenario da se poglavlja 23 i 24, koja se tiču vladavine prava i pravosuđa u pregovorima sa EU, otvore "na proleće 2015. godine"..."Reč je o ključnim poglavljima. Najoptimističniji scenario u pogledu otvaranja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Devenport: EK dala preporuku da se pregovori otvore poglavljem 32

Izvor: Kurir, 09.Okt.2014

Konačna odluka je na državama članicama kojim redosledom će se poglavlja otvarati..BEOGRAD - Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da je Evropska komisija dala preporuku da se pregovori sa Srbijom otvore poglavljem 32, koje se tiče finansijske kontrole, ali ističe da je konačna...

Nastavak na Kurir...

Davenport: Pregovore otvoriti poglavljem 32

Izvor: RTS, 09.Okt.2014

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport rekao je da je Evropska komisija dala preporuku da se pregovori sa Srbijom otvore poglavljem 32, koje se tiče finansijske kontrole, ali ističe da je konačna odluka na državama članicama...Majkl Davenport je rekao da je "EK uputila preporuku državama članicama...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.