Devenport: Granice nisu zatvorene, samo su neki migranti vraćeni

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2015, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport: Granice nisu zatvorene, samo su neki migranti vraćeni

Šef delegacije Evropske unije u Beogradu Majkl Devenport izjavio je danas da granice za prolazak migranata nisu zatvorene, već da su samo neki migranti vraćeni.

Slovenija, Hrvatska i Makedonija saopštile su da će na svoju teritoriji puštati samo izbeglice iz Sirije, Avganistana i Irak, a ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da u Srbiju neće moći da uđu migranti koji zbog odluka drugih zemalja ne mogu da nastave put ka zapadnim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zemljama EU.

Devenport je novinarima u Beogradu rekao da je važno da postoji saradnja svih zemalja na balkanskoj ruti.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković je, komentarišući Vulinovu izjavu, rekao da mu nije poznat stav Vlade Srbije da zatvori granice.

"Stav Vlade Srbije je poznat - nećemo dizati barijere i ograde. Slobodan protok ljudi iz ratom zahvaćenih područja je i dalje slobodan, i na snazi", rekao je Miličković.

On je rekao da ako druge države zatvore granice, onda će i Vlada Srbije doneti detaljnije odgovore po tom pitanju
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.