Deli od EU traži osnivanje novog fonda za katastrofe

Izvor: Radio 021, 24.Okt.2014, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deli od EU traži osnivanje novog fonda za katastrofe

Poslanik u Evropskom parlamentu (EP) Andor Deli založio se za ubrzanje isplata iz evropskog Fonda solidarnosti, kao i za osnivanje novog fonda za katastrofe.

Na plenarnoj diskusiji Evropskog parlamenta o efikasnijoj zaštiti od poplava, Deli je rekao kako smatra potrebnim da se osnuje jedan evropski fond za katastrofe sa značajnim materijalnim sredstvima preko kojeg će se "stručno, efikasno i što je najvažnije brzo reagovati na situacije".

On je govoreći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uoči plenarnog zasedanja ukazao i na to da sredstva iz Fonda solidarnosti treba da budu raspoloživa ne samo za države članice već i za zemlje kandidate, što bi mogao biti jak oslonac za države poput Srbije, koju je proletos poplava pustošila, povećavajući tešku ekonomsku situaciju i energetsku zavisnost.

Deli, nekadašnji pokrajinski sekretar iz redova Saveza vojvođanskih Mađara, jedan je od evroparlamentaraca koji je u EP ušao na listi vladajućeg mađarskog Fidesa, kao dvojni državljanin Mađarske i predstavnik Mađara van matice.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Poplave

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.