Deli: EU traži da se reši finansiranje Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2015, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deli: EU traži da se reši finansiranje Vojvodine

Poslanik u Evropskom parlamentu Andor Deli izjavio je da će Srbija "po svemu sudeći" iduće sedmice dobiti zeleno svetlo za otvaranje poglavlja 35 i 32, i da je jedna od preporuka iz Izveštaja o napretku Srbije da se reši status i finansiranje Vojvodine.

Deli je rekao da je Izveštaj o napretku "uravnotežen i pozitivno nastrojen", ali da se kao nedostatak ističe neophodnost rešenja pitanja statusa i finansiranja Vojvodine, "bez daljih odlaganja", prenela je subotička RTV >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Panon (Pannon).

On je naveo da se kao nedostatak ističe teška pozicija slobode štampe, neusklađenost spoljne politike, potreba za povećanjem borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Pozitivno je ocenjen rad Srbije u pogledu regionalne saradnje, migracija, kao i na polju privrednih reformi, kazao je Deli koji je poslanik mađarske stranke Fides u Evropskom parlamentu i bivši vojvođanski sekretar za obrazovanje i nacionalne manjine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.