Delević: Za EU ključan izveštaj EK

Izvor: B92, 05.Maj.2012, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delević: Za EU ključan izveštaj EK

Beograd -- Ključni dokument za početak pregovora o članstvu Srbije u EU biće izveštaj Evropske komisije 10. oktobra, kaže Milica Delević.

Po rečima direktorke vladine Kancelarije za evropske integracije, prema idealnom scenariju pregovori bi mogli početi 2013.

Ipak, ona nije mogla da precizira kada bi pregovori tačno mogli da počnu, naglašavajući da će jedan od ključnih elemenata za dobijanje pozitivnog mišljenja Evropske komisije biti napredak u dijalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beograda i Prištine.

Otvarajući konferenciju "Evropska unija i Srbija: od tranzicije do pridruživanja", Delevićeva je ocenila da je najznačajniji momenat u evropskim integracijama Srbije bio pozitivno mišljenje Evropske komisije o procesu reformi u Srbiji i podrška za dobijanje statusa kandidata.

Delevićeva je, međutim, upozorila da to ne znači da je u Srbiji situacija idealna, već da je u proteklom periodu Srbija primenila preporuke EU u reformskom procesu, ali da na tom putu treba da savlada još mnogo prepreka.

U narednom periodu, za dobijanje pozitivnog mišljenja Evropske komisije veoma značajni biće koraci nove vlade Srbije, koja će morati da nastavi proces reformi, posebno administrativne reforme u državnim institucijama.

Konferenciju na Ekonomskom fakultetu u Beogradu organizovalo je Naučno društvo ekonomista Srbije sa Akademijom ekonomskih nauka, a učestvuju brojni ugledni ekonomisti iz zemlje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.