Delević: Da je u EU, Srbija bi dobijala milijarde

Izvor: S media, 06.Mar.2012, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delević: Da je u EU, Srbija bi dobijala milijarde

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević izjavila je danas da će Srbija na daljem putu ka EU dobijati više sredstava iz pretpristupnih fondova što će joj biti tehnička podrška, ali i motivacija da nastavi sa reformama.

Delević je na javnom slušanju "Korišćenje pretpristupnih fondova EU" u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srbije rekla da bi Srbija, da je članica EU na godišnjem nivou iz strukturnih fondova dobijala oko 1,4 milijradi evra.

Brisel: Mapa Srbije bez Kosova - tehnička greška!

Kacin: Od juna vas čekaju hapšenja političara i tajkuna!

Kameron: Ako Srbija nastavi ovako, uskoro i pregovori

"Novac koji će se povećati na putu ka EU je samo dodatna motivacija za stvari koje bismo inače radili da bi bolje funkcionisalo srpsko društvo", istakla je Delević i navela primer Bugarske, koja je po veličini i broju stanovnika slična Srbiji, a koja je od 2007. do 2013. godine iz strukturnih fondova dobila sedam milijarde evra.

Ona je precizirala da sredstva iz tih fondova mogu dostići i do četiri odsto BDP.

Novac koji će Srbija dobijati u narednom periodu jeste motivacija, ali Delević naglašava da motivacije pre svega treba da bude ono što na tom putu Srbija radi sama za sebe.

"Dosta smo se promenili, ali nadam se da ćemo još više kada otpočnu pregovori i na daljem putu ulaska u EU, a novac koji stiže je finansija i tehnička pomoć", naglasila je Delević.

Ona je navela da kandidatura Srbije za članstvo u EU treba samo da bude motivacija da se nastavi sa reformama društva.

"Kandidatura je važna potvrda kretanja zemlje, ona reformski proces i rešavanje problema sa kojima se suočavamo čini obaveznim. Ona, međutim, ne znači da smo preko noći postali idelani, jer svi znamo da nismo, ali znači veću obavezu da sa i dalje menjamo", naglasila je Delević.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.