Delegacija EU i vlasti BiH o upravljanju migracijama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Sep.2023, 06:15

Delegacija EU i vlasti BiH o upravljanju migracijama

Utorak: Vijeće ministara BiH razmatra hoće li do kraja ove godine biti privremeno suspendovane i smanjene carinske stope prilikom uvoza. Ministri za ljudska prava i sigurnosti sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom o planu prenošenja odgovornosti na vlasti BiH za upravljanje migracijama.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

BiH napredovala u rješavanju migrantske krize, poručeno u Sarajevu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Sep.2023

Situacija sa migrantskom krizom u Bosni i Hercegovini (BiH) je stabilna, a trenutno je oko dvije hiljade migranata u prihvatnim centrima u BiH. Ovo je poručio ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić nakon sastanka sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlidom Hurtić i šefom Delegacije Evropske...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.