Davenport: Prioritet reforma pravosuđa

Izvor: RTS, 11.Maj.2016, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davenport: Prioritet reforma pravosuđa

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport izjavio je da je Unija za 15 godina donirala Srbiji tri milijarde evra i poručio da će EU i dalje nastaviti da pomaže građanima Srbije.
Evropska unija je od početka naše saradnje, pre 15 godina, uložila više od tri milijarde evra u razne projekte. Donirali smo za razvoj energetike, zaštite životne sredine, za poljoprivredu, za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lokalne samouprave", rekao je Davenport novinarima u Vranju, gde juče i danas obilazi objekte koji su izgrađeni ili renovirani parama iz evropskih fondova.

Davenport je rekao da rad na reformi pravosuđa tek počinje i da će to biti prioritet.
"Želim da kažžem da ne obeležavamo samo to što smo radili u prošlosti, već nastavljamo dalje da radimo u tesnoj saradnji sa našim srpskim partnerima i na centralnom i na lokalnom nivou", naglasio je Davenport.
Grad Vranje je u poslednje četiri godine kroz razne projekte u saradnji sa EU dobio donacije vredne oko 40 miliona evra.
"Mislim da smo uspeli, zajedno sa lokalnom samoupravom u Vranju i civilnim društvom, ne samo da uložimo novac, već i velike napore u razvoj grada u nekoliko oblasti. Vrlo sam ponosan što smo pre nekoliko godina uložili sredstva u Tehnološki park, jer on sada igra veliku ulogu u privlačenje stranih investicija. Takođe, kroz program Progres i sa švajcarskom vladom smo uložili napore u razvoj lokalne samouprave i programe za socijalnu inkluziju", ocenio je Davenport.
Drugog dana boravka u Vranju Majkl Davenport je posetio vrtić "Neven", gde je poklonio sportske rekvizite za decu u isturenim seoskim odeljenjima vrtića na području Vranja.
Nove sportske rekvizite moći će da koristi 120 dece u vrtićima u dvadesetak seoskih mesnih zajednica.
Pre posete vrtiću, Davenport je prisustvovao rukometnoj utakmici učenika srednjih škola odigranoj u okviru Školske olimpijade koja se do 15 maja održava u Vranju.
Na desetoj Školskoj olimpijadi učestvuje oko 7.000 učenika iz škola u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EU Vranju donirala 40 MILIONA EVRA

Izvor: OkRadio.rs, 11.Maj.2016

Šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Majkl Devenport izjavio je da je Grad Vranje u poslednje četiri godine, kroz razne projekte u saradnji sa EU, dobio donacije vredne oko 40 miliona evra. Šef delegacije EU je u sredu obišao objekte u Vranju koji su izgrađeni ili renovirani novcem iz evropskih...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.