Dartel: Ratifikacija SSP od juna

Izvor: Blic, 16.Feb.2010, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dartel: Ratifikacija SSP od juna

Ambasador Kraljevine Holandije u Beogradu Ronald van Dartel izjavio je da bi ratifikacija Sporazume o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Srbije sa Evropskom unijom mogla da počne u junu.

On je podsetio na to da se SSP ne ratifikuje u Evropskom parlamentu već ga svaka država članica EU potvrđuje u svojoj Skupštini.

"Ovaj proces bi mogao da počne u junu, ukoliko izveštaj glavnog tužioca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Haškog suda Serža Bramerca o saradnji Srbije sa Tribunalom bude pozitivan", rekao je Dartel novinarima posle sastanka sa članovima Nacionalnog udruženja za lokalni ekonomski razvoj Srbije.

Za moju zemlju, rekao je Dartel, saradnja Srbije sa Hagom predstavlja glavnu komponentu daljeg napretka Srbije. On je naglasio da je "vidljiv napredak u evrointegracijama ako i Vlada napreduje".

"Na karnevalu u Sloveniji prošlog vikenda video sam mnogo automobila sa registarskim oznakama Srbije i mislim da je to dokaz da se zemlja sve više otvara prema Evropi", zaključio je Dartel.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Van Dartel: Ratifikacija SSP moguća od juna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Feb.2010

Ambasador Kraljevine Holandije u Beogradu Ronald van Dartel izjavio je da bi ratifikacija SSP-a Srbije sa Evropskom unijom mogla da počne u junu. "Ovaj proces bi mogao da počne u junu, ukoliko izveštaj glavnog tužioca Haškog suda Serža Bramerca o saradnji Srbije sa Tribunalom bude pozitivan",...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Dartel: Ratifikacija SSP od juna (VIDEO)

Izvor: Mondo, 16.Feb.2010

Holandski ambasador u Srbiji Ronald van Dartel izjavio je danas da bi ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Srbije sa Evropskom unijom (EU) mogla da počne u junu.

Nastavak na Mondo...

Holandski ambasador: Postojeće investicije se uvećavaju

Izvor: Kurir, 16.Feb.2010

BEOGRAD, 16. februara 2009.(Beta)- Ambasador Holandije u Beogradu Ronald van Dartel izjavio je danas da se postojeće investicije te zemlje u Srbiji uvećavaju, ali i dodao da u ovom trenutku ne može najaviti nove investicije. Dartel je novinarima nakon poslovnog ručka sa predstavnicima Nacionalne...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.