Danska podržava Srbiju na putu ka EU

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2010, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska podržava Srbiju na putu ka EU

Predsednik parlamenta Kraljevine Danske Tor Pedersen izjavio je danas u Beogradu da Danska daje punu podršku nastojanjima Srbije da postane članica Evropske unije.

Pederesen je novinarima u Domu Narodne skupštine posle potpisivanja Sporazuma o međuparlamentarnoj saradnji Srbije i Danske sa predsednicom srpskog parlamenta Slavicom Đukić-Dejanović, kazao da je zadovoljan onim što je od Dejanovićeve saznao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << o napretku koji je Srbija ostvarila na putu ka EU.

On je dodao da je jedan od prioriteta Danske kao države pružanje podrške novim demokratijama i izrazio nadu da će dve zemlje unaprediti i jačati bliske odnose. Predsednica Skupštine Srbije zahvalila se na podršci koju Danska pruža Srbiji u nastojanjima da postane članica EU.

Đukić-Dejanović je kazala da će potpisivanje Sporazuma o saradnji dva parlamenta intenzivirati započetu saradnju svih parlamentranih tela i da će to uticati na produbljivanje i svih drugih odnosa u ostalim oblastima.

Ona je dodala da je osnovni cilj da se takvim sporazumima, ali i današnjim sastancima, intenzivira parlamentarna saradnja s obzirom da su zakonodavna tela nosioci demokratije u svakom društvu.

Predsednica srpskog parlamenta je podsetla da Srbija i Danska imaju dugu tradiciju diplomatskih odnosa koja datira još od 1917. godine.

Delegacija parlamenta Kraljevine Danskekoja se nalazi u poseti Beogradu do sutra, a tokom dana sastao se s premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.