Danska overava S S P sa Srbijom

Izvor: S media, 01.Nov.2010, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska overava S S P sa Srbijom

Parlament Danske će do kraja godine ratifikovati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, izjavio je danas predsednik danskog parlamenta Tor Pedersen u razgovoru sa predsednicom srpskog parlamenta Slavicom Djukić-Dejanović.

Predsednik parlamenta Kraljevine Danske Tor Pedersen izjavio je u Beogradu da Danska daje punu podršku nastojanjima Srbije da postane članica Evropske unije.

Pederesen >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je novinarima u Domu Narodne skupštine posle potpisivanja Sporazuma o medjuparlamentarnoj saradnji Srbije i Danske sa predsednicom srpskog parlamenta Slavicom Djukić-Dejanović, kazao da je zadovoljan onim šsto je od Dejanovićeve saznao o napretku koji je Srbija ostvarila na putu ka EU.

On je dodao da je jedan od prioriteta Danske kao države pružanje podrške novim demokratijama i izrazio nadu da će dve zemlje unaprediti i jačati bliske odnose.

Predsednik parlamenta Danske je naglasio da će Sporazum o saradnji omogućiti uspostavljanje jače saradnje medju parlamentima i njihovim radnim telima dve države.

Srbija ne može pre 2015. u EU

Spremni smo za novi korak ka EU

Predsednica Skupštine Srbije zahvalila se na podršci koju Danska pruža Srbiji u nastojanjima da postane članica EU.

Djukić-Dejanović je kazala da će potpisivanje Sporazuma o saradnji dva parlamenta intenzivirati započetu saradnju svih parlamentranih tela i da će to uticati na produbljivanje i svih drugih odnosa u ostalim oblastima.

Ona je dodala da je osnovni cilj da se takvim sporazumima, ali i današnjim sastancima, intenzivira parlamentarna saradnja s obzirom da su zakonodavna tela nosioci demokratije u svakom društvu.

Predsednica srpskog parlamenta je podsetla da Srbija i Danska imaju dugu tradiciju diplomatskih odnosa koja datira još od 1917. godine.

Delegacija parlamenta Kraljevine Danske koja se nalazi u poseti Beogradu do sutra, i sastaće se tokom dana s premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pedersen: Danska podržava evrointegracije Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2010

BEOGRAD -..Predsednik parlamenta Kraljevine Danske Tor Pedersen izjavio je danas u Beogradu da Danska daje punu podršku nastojanjima Srbije da postane članica Evropske unije...Pederesen je novinarima u Domu Narodne skupštine posle potpisivanja Sporazuma o međuparlamentarnoj saradnji Srbije i Danske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Danska podržava Srbiju na putu ka EU

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2010

Predsednik parlamenta Kraljevine Danske Tor Pedersen izjavio je danas u Beogradu da Danska daje punu podršku nastojanjima Srbije da postane članica Evropske unije...Pederesen je novinarima u Domu Narodne skupštine posle potpisivanja Sporazuma o međuparlamentarnoj saradnji Srbije i Danske sa predsednicom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Danska ratifikuje SSP

Izvor: B92, 01.Nov.2010

Beograd -- Predsednik Parlamenta Danske Tor Pedersen je najavio da će SSP Srbije sa Evropskom unijom biti ratifikovan u danskom parlamentu do kraja godine... U Beogradu su Pedersen i predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović potpisali Sporazum o međuparlamentarnoj saradnji...Pedersen...

Nastavak na B92...

Ratifikacija SSP-a do kraja godine

Izvor: RTS, 01.Nov.2010

Danski parlament će do kraja godine ratifikovati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Srbije, najavio predsednik tog parlamenta Tor Pedersen. Danska delegacija razgovarala u Beogradu sa najvišim srpskim zvaničnicima. ..Predsednik parlamenta Kraljevine Danske Tor Pedersen poručio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.