Danci obnavljaju kuće u Jagodini

Izvor: B92, 06.Nov.2014, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danci obnavljaju kuće u Jagodini

U Jagodini će, u okviru programa pomoći Evropske unije područjima Srbije poplavljenim maja ove godine, biti obnovljene 33 kuće.

Vrednost tih radova je 300.000 evra, a obnovu i izgradnju jedne montažne, za osmočlanu porodicu kojoj je poplava potpuno razorila dom, sprovodi Danski savet za izbeglice u saradnji s partnerskom organizacijom ENECA.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Menadžer programa te organzacije Verica Rečević kazala je novinarima da će 33 porodice u Jagodini dobiti pomoć Delegacije Evropske unije u Srbiji u građevinskom materijalu, u prioritetnih radovima, kao i u vidu osnovnog paketa nameštaja i bele tehnike.

"Vrednost donacije u vidu građevinskog materijala i prioritenih radova je oko 186.000 evra, za izgradnju montažne kuće biće utrošeno do 26.000 evra, dok vrednost pomoći u osnovnom paketu nameštaja oko 74.000 evra", rekla je Rečević.

Ugovori sa izvođačem radova potpisani su 24. oktobra, 30. oktobra ekipe su bile na terenu, kada su i počeli prvi radovi na rekonstrukciji oštećenih kuća, a u prvoj nedelji novembra počela je priprema terena za postavljanje montažne kuće.

U okviru Programa pomoći Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji, Danski savet za izbeglice (DRC) u saradnji sa ENECA omogućiće sanaciju 170 individualnih stambenih objekata, izgradiće 14 montažnih kuća, obezbediće 184 osnovna paketa kućnih aparata i nameštaja za stradale domove i doprineće revitalizaciji 54 poslovnih aktivnosti malih preduzeća.

DRC i ENECA sprovode program obnove u Čačku, Jagodini, Paraćinu, Velikoj Plani, Smederevskoj Palanci, Ubu i Koceljevi.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jagodina: Danci obnavljaju kuće

Izvor: Šumadija Press, 07.Nov.2014, 13:53

U Jagodini će, u programu pomoći Evropske unije područjima Srbije poplavljenim maja ove godine, biti obnovljene 33 kuće.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.