Britanski parlament odbacio predlog premijerke Tereze Mej o izlasku iz EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jan.2019, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski parlament odbacio predlog premijerke Tereze Mej o izlasku iz EU

Britanski parlament odbacio predlog premijerke Tereze Mej o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, javlja BBC.

Protiv predloga premijerke glasala su 432 poslanika dok je za glasalo njih 202. Jedan od BBC-ijevih urednika ocenio je ishod glasanja kao "najveći poraz jednog premijera u britanskoj istoriji".

Mej je juče pozvala poslanika da podrže njen dogovor "za dobro zemlje" i da ne "iznevere britanski narod".

Nakon što je ostala bez podrške >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u parlamentu, britanska vlada, prema odredbi usvojenoj prošle nedelje, ima tri radna dana da izađe s "planom B".

Očekuje se da bi Mej već sutra mogla otići u Brisel da pokuša da dobije neke ustupke od EU, a u ponedeljak bi donji dom trebalo da se izjasni o tom "planu B".

Nije jasno šta će se desiti ako ni "plan B" ne bude usvojen, a kao moguće opcije se spominju izlazak Velike Britanije iz EU 29. marta bez dogovora što je, po opštoj oceni, katastrofalno rešenje, odlaganje izlaska, novi izbori ili novi referendum.

Britanska vlada je dosad upozoravala da bi kao posledica odbijanja dogovora u parlamentu moglo doći do Bregzita bez dogovora, ali je sada počela dqa upozorava da bi se moglo desiti da uopšte ne bude Bregzita.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Britanski parlament odbacio predlog premijerke Tereze Mej o izlasku iz EU

Izvor: Radio 021, 15.Jan.2019

Britanski parlament odbacio je predlog premijerke Tereze Mej o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, javlja BBC...Protiv predloga premijerke glasala su 432 poslanika, dok je za glasalo njih 202. Jedan od BBC-ijevih urednika ocenio je ishod glasanja kao "najveći poraz jednog premijera u britanskoj...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.