Danas: EU zainteresovana za smene u RTV

Izvor: N1 televizija, 18.Maj.2016, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas: EU zainteresovana za smene u RTV

Evropska unija, Savet Evrope i Oebs zainteresovali su se za talas smena rednika u Radio-televiziji Vojvodine (RTV), a kakoje objavio Danas narednih dana u Beogradu bi trebalo da se desi sastanak povodom događaja na javnom servisu Vojvodine.

Posle smena direktora programa, ostavke generalnog direktora i glavne i odgovorne urednice Prvog programa, smene su uručene urednicima informativnih emisija. Danas nezvanično saznaje da će iz programske šeme Dnevnika u pet biti izbačeno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << uključenje emisije "Pravi ugao" Ljubice Gojgić.

Emisija "Radar", čija je urednica Marina Fratucan, jedna je od onih emisija koja je na sastanku sa novim rukovodstvom označena kao neuravnotežena, pristrasna i neprofesionalna, ali kako je rekla listu, ovi epiteti ostali su neobrazloženi.

Novinarka informativne redakcije RTV Vanja Đurić rekla je Danasu da su svi urednici smenjeni sa slično lošom argumentacijom kao i u slučajevima programskog direktora Slobodana Arežine i generalnog direktora Srđana Mihajlovića - da do sada nisu ostvarivali funkciju javnog servisa, da nisu izveštavali profesionalno i izbalansirano i da oni žele da promenama to postignu.

Rekli su nam i da smo emitovali "naručene izveštaje", što mi tvrdimo da nije tačno, rekla je Đurić.

Čak 77 zaposlenih na RTV je poslalo pismo javnosti u kojem protestuju zbog smena već u prvoj nedelji rada rukovodstva, ističu zabrinutost i upozoravaju javnost da je opstanak RTV doveden u pitanje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.