Danas: EU traži da Srbija odblokira borbu protiv korupcije

Izvor: N1 televizija, 10.Feb.2017, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas: EU traži da Srbija odblokira borbu protiv korupcije

Delegacija Evropske komisije koja proverava napredak Srbije u Poglavlju 23 - pravosuđe i ljudska prava, zatražila je od Srbije da odblokira rad nezavisnih tela koja se bore proti korupcije - Agencije za borbu protiv korpucije i Saveta za borbu protiv korpucije, prenosi beogradski Danas.

Vladi Srbije je "snažno preporučeno" da "uvažava i reaguje na izveštaje Saveta za borbu protiv korupcije", ali i da na predlog Saveta izabere veći broj članova tog antikorupcijoskog tela, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << odnosno da "kadrovski osposobi Savet", navodi taj list.

Savet je u blokadi već tri i po godine, a sve vlade od njegovog osnivanja, oktobra 2001. pa do danas odbijaju komunikaciju s tim vladinim savetodavnim telom.

Agenicja za borbu protiv korupcije je takođe u krnjem sastavu jer nema devet članova nego samo šest a uz toku je izbor za njenog direktora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Brisel traži od Srbije da odblokira borbu protiv korupcije

Izvor: Beta, 10.Feb.2017

Delegacija Evropske komisije koja proverava napredak Srbije u Poglavlju 23  -  pravosudje i ljudska prava, zatražila je od Srbije da odblokira rad nezavisnih tela koja se bore proti korupcije  -  Agencije za borbu protiv korpucije i Saveta za borbu protiv korpucije, prenosi beogradski Danas u izdanju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.