Dan žalosti u Holandiji, u EU rasprava oko isporuke oružja Rusiji

Izvor: EurActiv Srbija, 23.Jul.2014, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan žalosti u Holandiji, u EU rasprava oko isporuke oružja Rusiji

U Holandiji je 23. jula dan žalosti zbog smrti više od 190 državljana te zemlje u avionu Malejža erlajnsa koji su, prema dosadašnjim informacijama, greškom oborili proruski separatisti na istoku Ukrajine. U takvim okolnostima raste pritisak unutar EU da se prekine s isporukom vojne opreme Rusiji. EU priprema proširenu listu osoba na koje se odnose sankcije, ali i dodatne mere koje bi obuhvatile i finansijski sektor i namensku industriju. U Poljskoj je zabeležen slučaj organizovanja švercera, nevladinih organizacija i gradjana koji zajedno dostavljaju šlemove i pancire u Ukrajinu, za dobrovoljce koji se bore protiv proruskih snaga. S druge strane, broj izbeglica iz Ukrajine u Rusiji polako izmiče kontroli.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Švercuju šlemove i prsluke u UKR

Izvor: B92, 23.Jul.2014

Varšava -- Poljski carinici prestali su da žmure na Ukrajince i Poljake koji kao dobrovoljci švercuju vojne šlemove i pancir prsluke u Ukrajinu...Oni sada plene isporuke nevladinih organizacija iz obe zemlje za vojnike i dobrovoljce koji se bore protiv proruskih separatista na istoku Ukrajine...Šlemove...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.