Izvor: Glas javnosti, 22.Jan.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Završiti kosovsko pitanje

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija želi da postigne konačan dogovor o kosovskom pitanju kako ovaj problem više ne bi bio predmet ucena na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

"Srbija želi da se postigne istorijski dogovor Srba i Albanaca, kako bi se to pitanje skinulo sa dnevnog reda, i kako to više ne bilo, pored Haškog tribunala, stalno predmet ucena prema Srbiji", >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kazao je Dačić.

SSP važan korak

On je poručio da je, i pored toga što se pokušava nametanje nekih dodatnih uslova, ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji pridruživanju između Srbije i EU u Evropskom parlamentu, važan korak u evropskim integracijama Srbije.

"Svako zemlja će pokušavati da u svemu tome nametne neki uslov koji je njoj bitan. Pojedinačnu ratifikaciju sporazuma neke zemlje vezuju za vlasništvo nad ambasadama, neke vezuju za sudbinu preduzeća koja su kupile u Srbiji, a neke za priznanje Kosova", kazao je Dačić.

On je podsetio da EU zbog protivljenja pet svojih članica nema jedinstven stav i zahtev da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova.

Obelodaniti spiskove optuženih za ratne zločine.

Dačić se založio da spiskovi osumnjičenih za ratne zločine na prostorima bivše Jugoslavije budu javni, kako bi se, konačno, stavila tačka na sve što je bilo u prošlosti.

"Ko je kriv neka se procesuira. To pitanje treba da se reši kako bi ljudi mogli neometano da cirkulišu i putuju i da bi se znalo ko se sve nalazi na spiskovima", rekao je Dačić.

On je naveo i da kada je reč o osumnjičenima za ratne zločine, policija postupa po nalogu tužilaštva i sve je u rukama Ministarstva pravde.

Dacicu a zasto ne kazes koje to zemlje zahtevaju da priznamo nezavisnost Kosova?

Zasto se to ne da u javnost? Mi imamo pravo da znamo tko nam i sta misli.

Kakav je to adut sto nas nisu priznale sve clanice EU. Koliko ja znam EU je poslala Euleks da dovrsi nezavisnost po Ahtisarijevom planu koji je nevazeci, ali srbija i gospodin Dacic nikad i nigde nisu protestirali protiv toga sto se provodi Ahtisarijev plan. Mnogo pametnije bi mu bilo da zacepi tu svoju labrnju i da ne vredja gradjane srbije. Poceo je vec da sprovodi skovani plan kako da po malo narodu kazu da je Kosovo izgubljeno a to sve zbog toga sto EZU nema alternativu. Kad bi znao sta narod misli o njemu sam bi se upucao.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.