Britanski poslanici danas o zakonu o Bregzitu

Izvor: B92, 09.Jan.2020, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski poslanici danas o zakonu o Bregzitu

Britanski poslanici bi trebalo da odobre zakon koji će omogućiti izlazak zemlje iz Evropske unije 31. januara.

Zakonom bi se stavila tačka na više od tri godine natezanja oko uslova "razvoda".

U kasnijim popodnevnim satima, britanski premijer Boris Džonson će okrenuti stranicu jedne od najdubljih političkih kriza koje su poslednjih decenija pogodile zemlju, pošto poslanici donjeg doma parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budu odobrili zakon o sprovođenju sporazuma o izlasku iz EU koji je prošle godine postignut s Unijom, konstatuje Rojters.

Portparol britanskog premijera je izjavio da će usvajanje zakona biti "značajan pozitivan korak".

O zakonu će se potom izjasniti i gornji dom, tako da ostaje dovoljno vremena do 31. januara.

Kada je lane u julu započeo mandat u Dauning Stritu nizom poraza u parlamentu, mnogi su smatrali da će Džonson verovatno imati najkraći mandat.

Umesto toga, on je osvojio petogodišnji mandat i ostavio glavnu opozicionu laburističku stranku u gotovo potpunom rasulu.

Očekuje se da će 31. januara Džonson odvojiti Britaniju od 27 drugih zemalja članica EU i time postati prva nacija koja je ikada napustila taj blok.

Tada zapocinje težak period trgovinskih pregovora koji će definisati novi odnos Britanije prema Evropi, njenom ključnom trgovinskom partneru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Britanski poslanici odobrili zakon o Bregzitu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2020

Poslanici Donje doma britanskog parlamenta danas su odobrili zakon koji će omogućiti izlazak zemlje iz Evropske unije 31. januara, čime će se staviti tačka na više od tri godine natezanja oko uslova "razvoda"...Za predlog zakona glasalo je 330 poslanika donjeg doma parlamenta, dok je 231 bio protiv....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.