DSS: Rot rekao istinu o uslovima za ulazak u EU

Izvor: RTS, 14.Sep.2016, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Rot rekao istinu o uslovima za ulazak u EU

Nemački zvaničnik Mihael Rot tokom posete Beogradu nije izneo bilo kakve posebne uslove Nemačke, već je podsetio na pisana pravila EU, jasno određena u poglavlju 31, koja govore o obavezi usklađivanja spoljne i bezbednosne politike Srbije sa politikom EU i SAD, navodi se u saopštenju DSS-a. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Demokratska stranka Srbije ocenila je da je Mihael Rot rekao istinu o uslovima za ulazak u EU, a da vlada nema hrabrosti da kaže građanima koju cenu Srbija mora da plati da bi se približila EU.

U saopštenju se navodi da je dobro poznato da su interesi Nemačke i Srbije nepomirljivo suprotstavljeni i da dobri i prijateljski odnosi podrazumevaju da se Srbija odrekne svojih u korist nemačkih, po pitanju članstva u EU, prihvatanja nezavisnosti Kosova i odnosa prema Rusiji.
DSS je pozvala predsednika vlade Aleksandra Vučića da parlamentu predloži raspisivanje referenduma o daljim evrointegracijama Srbije.
Takođe, DSS ocenjuje da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nedostojan te funkcije, što je, navode, pokazala njegova reakcija na Rotove izjave.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.