DSS: Pritisak zbog rezolucije iako je previše mekana

Izvor: Studio B, 23.Avg.2010, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Pritisak zbog rezolucije iako je previše mekana

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić ocenio da se od Srbije traži da odustane od rezolucije o Kosovu koju je podnela Ujedinjenim nacijama (UN), uprkos tome što je taj tekst "miroljubiv i previše mek i fleksibilan".

Samardžić je na konferenciji za novinare ocenio da je stvorena atmosfera pritiska u kojoj se od Srbije traži da odustane od tog predloga jer se on tumači kao previše oštar prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Evropskoj uniji, Sjedinjenim Američkim Državama i drugim saveznicima Srbije.

"Iz te atmosfere stiče se utisak da je ova rezolucija Bog zna kako radikalna ili čvrsta u odbrani državnih interesa Srbije, što, kada se taj tekst čita, nikako nije slučaj", ocenio je Samardžić.

Prema njegovim rečima, tekst rezolucije u kojem se u stavu 'dva' predviđa dijalog Beograda i Prištine o svim otvorenim pitanjima, govori o tome da je država odustala od ranije namere da glavna politika bude orijentisana ka pregovorima o statusu Kosova.

Samardžić je procenio da će ministar inostranih poslova Nemačke Gido Vestervele Srbiji preneti jasnu poruku EU koja će biti neka vrsta pritiska i ucene da se Srbija odrekne rezolucije, kako bi nastavila svoj put evropskih integracija.

Ocenivši da su pritisci zbog rezolucije podnete UN posledica loše politike prema Kosovu u protekle dve godine, Samardžić je ponovio da bi bilo bolje da je Srbija tužila zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova, umesto što je tražila mišljenje Međunarodnog suda pravde o legalnosti proglašenja nezavisnosti.

Samardžić je kritikovao vlasti u Srbiji što, kako je rekao, "sve karte" u unutrašnjoj i spoljnoj politici stavljaju na stranu evropske integracije jer je, po njegovoj oceni, put Srbije ka EU - i bez pitanja Kosova - "popločan neizvesnošću".

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pritisak zbog rezolucije iako je previše mekana

Izvor: S media, 23.Avg.2010

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić ocenio je da se od Srbije traži da odustane od rezolucije o Kosovu koju je podnela Ujedinjenim nacijama (UN), uprkos tome što je taj tekst "miroljubiv i previše mek i fleksibilan"...Samardžić je na konferenciji za novinare ocenio da je...

Nastavak na S media...

DSS: Pritisak na Srbiju da popusti

Izvor: B92, 23.Avg.2010

Beograd -- Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić ocenjuje da se na Srbiju vrši pritisak da smekša ionako mekanu rezoluciju o Kosovu...On kaže da se od Srbije traži da odustane od rezolucije o Kosovu koju je podnela UN, uprkos tome što je taj tekst "miroljubiv i previše mek...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.