DS S traži da građani odbace EU

Izvor: Blic, 20.Jan.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS S traži da građani odbace EU

Poptredsednik Demokratske stranke Srbije (DS S) Borko Ilić pozvao je danas građane Srbije da "podignu glavu i kažu 'Ne!' briselskoj administraciji".

Ilić smatra da "zbog štetnosti" treba raskinuti Sporazum EU i Srbije o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

"Svesni smo istine da je Srbija ozbiljno ugrožena i teritorijano, i politički, i moralno, i ekonomski, i zato je potreban preokret u vodjenju državne politike koja se mora ogledati u proglašenju političke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neutralnosti", kazao je Ilić na konferenciji za novinare i ponovio zahtev DS S da se na referendumu građani izjasne o članstvu Srbije u EU.

Ilić je rekao da Srbija svaki dan privredno, ekonomski i socijalno tone i da joj SSP "nije doneo ništa dobro osim milionskih gubitaka i žestoke konkurencije srpskom seljaku".

Odnos EU prema Srbiji glavni je uzročnik državne, nacionalne i ekonomske krize, rekao je Ilić i kao izlaz "sa tog slepog puta" naveo političku neutralnost jer ona bi Srbiji omogućila da bude "ono što jeste" i da sačuva identitet.

Po njegovim rečima, EU se prema Srbiji ponaša kao prema koloniji i zato treba prekinuti put ka EU, okrenuti se i saradnji sa Istokom - Rusijom, Kinom, Kazahstanom, uspostaviti politiku u kojoj će briga o interesima zemlje biti na prvom mestu.

"Možemo raditi sa EU kao partneri, a ne sluge i sužnji", rekao je Ilić.

Podsećajući na jučerašnju Skupštinu DS S, Ilić je ukazao da će usvojeni dokument koji budućnost Srbije vidi u političkoj neutralnosti, biti sastavni deo Programa DS S "pred beogradske i moguće parlamentarne izbore".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.