DS: Mi smo omogućili put ka EU

Izvor: Press, 16.Nov.2014, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Mi smo omogućili put ka EU

Demokratska stranka saopštila je danas da je upravo ona omogućila da Srbija krene evropskim putem, čemu su se, kako tvrde demokrate, SPS i SNS opirale.
Povodom reagovanja socijalista da DS pokazuje "političko slepilo" i da Srbija ide brže ka EU od kada ona nije na vlasti, demokrate kažu da SPS ni danas, kao ni pre 2000. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ne shvata da u demokratiji i uređenom društvu postoji odgovornosti onih koji u ime građana vode državu.

"Da li Srbija ide brže ka EU kada ista ta EU loše oceni stanje slobode izražavanja, nezavisnost sudstva, stanje u medijima koje vlast sve više guši svaki dan, da li Srbija brže ide ka EU kada štrajkuju advokati, studenti, zdravstveni i prosvetnici radnici, jer vlast ne poštuje njihova prava", upitale su demokrate.

Oni smatraju da je zaduživanje jedino gde ova vlast stvarno prednjači u evropskim okvirima.

"Političko slepilo je zapravo kad SPS i njihovi koalicioni partneri računaju da građani sve to ne vide, a da će oni koji to vide sve ubrzo zaboraviti", navodi DS.

Ranije danas, DS je saopštila da, "činjenica da ministar spoljnih poslova, lider socijalista Ivica Dačić, kaže da je interes Srbije da bude u EU zbog bespovratnih sredstava, pokazuje da sadašnja vlast ne želi uređeno društvo na kojem EU počiva" i ocenila da niko u EU neće uzimati za ozbiljno zemlju čiji šef diplomatije i drugi čovek vladajuće koalicije izgovori tako nešto.

Na to su reagovali socijalisti koji su ocenili da stav DS pokazuje "političko slepilo te stranke, koja nikako da shvati da Srbija ide brže ka Evropskoj uniji otkad ta stranka više nije u vlasti".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Press...






Povezane vesti

DS: Mi smo omogućili put ka EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2014

Demokratska stranka saopštila je danas da je upravo ona omogućila da Srbija krene evropskim putem, čemu su se, kako tvrde demokrate, SPS i SNS opirale...Povodom reagovanja socijalista da DS pokazuje "političko slepilo" i da Srbija ide brže ka EU od kada ona nije na vlasti, demokrate kažu da SPS...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.