DOSTA MI JE BRISELA Orban OŠTRO o EU, Budimpešta mora da UNAPREDI situaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Dec.2023, 16:03

"DOSTA MI JE BRISELA" Orban OŠTRO o EU, Budimpešta mora da UNAPREDI situaciju

Već duže vreme ne slaže sa odlukama unije.

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da mu je dosta Brisela, ali da ne namerava da napusti Evropsku uniju, već, naprotiv, da okupi pristalice i unapredi je.

Upitan da li se premijer plaši da se njegovi birači postepeno "zasićiju Brisela", je odgovorio: "Ne, prihvatam to kao prirodnu činjenicu. I meni je dosta Brisela."

Prema njegovim rečima, pitanje je samo kakav će zaključak Mađarska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvući iz situacije. Orban je napomenuo da Budimpešta treba da pokuša da ide još dublje, zauzme pozicije, okupi saveznike i unapredi Evropsku uniju.

Ranije je objavljeno da EU razmatra opcije da Mađarskoj oduzme pravo glasa u vezi sa dodelom finansijske podrške Kijevu, pošto je Budimpešta više puta blokirala pakete pomoći i protivila se početku pregovora o pristupanju Ukrajine evropskom bloku.

Mandiner publikacija je ranije citirala Orbana koji je rekao da Mađarska namerava da izvrši promene u Evropskoj uniji, a za to je neophodno "zauzeti Brisel".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.