DOSTA JE BILO: Poljska više neće da udovoljava EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2018, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOSTA JE BILO: Poljska više neće da udovoljava EU

Reforme

Poljski zvaničnici kažu da vlada te zemlje neće više pokušavati da udovolji Evropskoj uniji, koja je zabrinuta zbog aktuelnih promena pravosudnog sistema Poljske.

Pomoćnik poljskog premijera Mateuša Moravjeckog, Jacek Sasin, rekao je da je Poljska "gotova sa ustupcima" i da čeka na naredni potez Evropske komisije.

Komisija je saopštila da promene u Poljskoj podrivaju nezavisnost sudstva i pokrenula proceduru za uvođenje sankcija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Varšavi.

Komisija je, takođe, dala preporuke Poljskoj za poboljšanje situacije.

Desničarska vlada primenila je neke od predloga, ali smatra da će druge preporuke ugroziti reforme, za koje tvrdi da su ključni deo vladine politike.

Komisija smatra da ti koraci nisu dovoljni.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.