DOGOVORENO: Jednak kvalitet robe u celoj EU

Izvor: Večernje novosti, 22.Mar.2019, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOGOVORENO: Jednak kvalitet robe u celoj EU

Evropske institucije su nakon desetočasovnih pregovora postigle konačni dogovor o zabrani dvostrukog kvaliteta proizvoda na istoku i zapadu EU Evropske institucije su nakon desetočasovnih pregovora postigle konačni dogovor o zabrani dvostrukog kvaliteta proizvoda na istoku i zapadu EU, a u okviru revizije Direktive o nepoštenoj poslovnoj praksi, prenosi portal index.rs. Prema proceduri, dogovor još moraju da potvrde Savet Evrope i Evropski parlament. Direktiva >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << propisuje da će kazne za proizvođače koji plasiraju dvostruki kvalitet biti do četiri odsto njihovog godišnjeg prometa.PROČITAJTE JOŠ - DVOSTRUKI ARŠINI: "Škart" rezervisan za Istok, kvalitetna roba za Zapad Dogovorena je i sigurnosna odredba da Evropska komisija mora u roku tri godine da napravi ocenu efikasnosti novih pravila i po potrebi ih pooštri. Hrvatska evroposlanica Biljana Borzan je navela da je time završena petogodišnja bitka čiji je rezultat jednak kvalitet svih proizvoda u celoj EU.PROČITAJTE JOŠ - DOKAZANA PREVARA: Kvalitet hrane se razlikuje od toga da li je namenjena za zemlje "stare" ili "nove" EU! Kap koja je prelila času, kako je navela, bilo je istraživanje koje je sprovela sa Hrvatskom agencijom za hranu, a čiji su rezultati pokazali da je trećina prehrambenih i neprehrambenih proizvoda u Hrvatskoj nižeg kvaliteta nego u Nemačkoj, ali i skuplja.foto P.Mitić Čak 82 odsto građana Hrvatske se izjasnilo da smatraju da ih multinacionalne kompanije tretiraju kao građane drugog reda. "Mene su ti rezultati obavezali i obećala sam da neću stati dok ne ostvarimo stvarnu ravnopravnost za sve građane EU. To je bio rovovski posao, ali sinoć je dogovorena zabrana različitog kvaliteta za sve proizvode, dakle i hranu, ali i tehniku, automobile i slično", objasnila je Borzan. Do sada često proizvodi nisu bili jednakog kvaliteta u svim zemljama EU, a više puta je ustanovljeno da su u zapadnim, bogatijim zemljama znatno kvalitetniji nego na istoku EU.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KONAČNO DOGOVOR! Najnovija odluka EU i te kako će se ODRAZITI NA ŽIVOTE SVIH NAS

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2019

Evropske institucije su nakon desetočasovnih pregovora postigle konačni dogovor o zabrani dvostrukog kvaliteta proizvoda na istoku i zapadu EU, a u okviru revizije Direktive o nepoštenoj poslovnoj praksi...Dogovor još moraju da potvrde Savet Evrope i Evropski parlament...Direktiva propisuje da će...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.