DA LI ĆE RUSIJA I EU NAĆI ZAJEDNIČKI JEZIK? Putin traži mir i stabilnost u mlađoj sestri Belorusiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2020, 16:18

DA LI ĆE RUSIJA I EU NAĆI ZAJEDNIČKI JEZIK? Putin traži mir i stabilnost u "mlađoj sestri" Belorusiji

Mišel je informisao ruskog lidera o rezultatima samita EU o Belorusiji

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom o Belorusiji.

. On je na svom Tviter nalogu naveo da je u razgovoru s ruskim predsednikom rekao da su evropski lideri izrazili solidarnost sa beloruskim narodom u njegovoj želji da odredi svoju sudbinu.

Yesterday >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << #EU27 expressed solidarity with the people of #Belarus in their desire to determine their own future.

Today I reiterated this to President Putin @KremlinRussia_E

There is only one way forward: through political inclusive dialogue & a peaceful and democratic process.

— Charles Michel (@eucopresident) August 20, 2020

Dodao je i da postoji samo jedan put – kroz inkluzivni politički dijalog i mirni demokratski proces. Pres-služba Kremlja je saopštila da je ruska strana naglasila kontraproduktivnost vršenja bilo kakvog pritiska na rukovodstvo beloruskog predsednika i mešanje spolja u unutrašnje procese. Potvrđeno je da je brza normalizacija situacije u Belorusiji u interesu i Rusije i EU.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.