Izvor: S media, 10.Dec.2012, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S: EU iskoristila Srbiju za stvaranje nezavisnog Kosova

Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da zvanični Brisel nikada nije interesovao put Srbije u EU, već da je iskoristila njenu želju ka evrointegracijama za stvaranje nezavisnog Kosova.

D S S je poručila i da je došao trenutak da se "istini pogleda u oči" i pronađe alternativna strategija političke neutralnosti, jer je to "pitanje opstanka Srbije".

Portparol D S S Petar Petković izjavio je danas na redovnoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za medije da su "pale sve maske" kada je u pitanju odnos EU prema Srbiji koja je, kako je rekao, obmanjivala Srbiju pričom o dva puta - "i Kosovo, i EU".



"Jedini odnos EU prema Srbiji svodio se isključivo na direktno ucenjivanje Srbije kako bi korak po korak išla ka izgradnji nezavisnog Kosova. EU je smišljeno obmanjivala Srbiju, a priča o dva puta bila je maska koja je sada pala. EU je tražila i da Srbija učestvuje u stvaranju nezavisnog Kosova, jer jedino ako Srbija prizna lažnu državu Kosovo, ono u potpunosti može da zaokruži svoju nezavisnost",
kazao je Petković.

On je naglasio da ideja političke neutralnosti, za koju je podsetio da je D S S promovišala, nije stranačko pitanje, već pitanje opstanka Srbije.

Petković je istakao da se loš odnos EU prema Srbiji vidi i u izjavama zvaničnika iz Brisela i pozvao predstavnike vlasti u Srbiji da EU jasno stave do znanja da evropski zvaničnici prestanu sa takvim obraćanjem, jer one "predstavljaju direktno ruganje građanima Srbije i državi".

(Tanjug)

Foto:printskrin\youtube

Nastavak na S media...






Povezane vesti

EU iskoristila Srbiju za stvaranje nezavisnog Kosova

Izvor: Press, 10.Dec.2012

DSS je poručila i da je došao trenutak da se "istini pogleda u oči" i pronađe alternativna strategija političke neutralnosti, jer je to "pitanje opstanka Srbije".. Portparol DSS Petar Petković izjavio je danas na redovnoj konferenciji za medije da su "pale sve maske" kada je u pitanju odnos EU...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.