Cucić: Sporazum sa Fronteksom dobro promišljen potez

Izvor: N1 televizija, 21.Sep.2018, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cucić: Sporazum sa Fronteksom dobro promišljen potez

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić pozdravio je sporazum Srbije i Evropske unije (EU) o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu (Fronteks) u Srbiji i ocenio da je to dobro promišljen potez Ministarstva unutrašjih poslova i da država time ništa ne gubi.

"Fronteks je inače ovde već prisutan unazad dve-tri godine. To je bio jedan dobar i promišljen potez MUP Srbije, znajući naše mesto na ruti. Srbija time ništa ne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << gubi", kazao je Cucić za RTS, komentarišući sporazum koji su juče u Beogradu parafirali ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i evropski komesar za unutrašnja pitanja i migracije Dimitris Avramopulos.

Cucić je kazao da se u Srbiji nalazi oko 4.200 migranata i da je sve spremno za predstojeću jesen i zimu.

On je kazao da u Srbiji postoje dve kategorije migranata, odnosno oni koji čekaju u Srbiji da legalno uđu u EU i oni koji borave po dva ili tri dana ne tražeći nikakvu asistenciju.

"Naša kuća je na sred puta. Migranti prolaze, traže slabe tačke, uvek ima i uvek će se naći. Srećan sam što Srbije nije slaba tačka i neće biti slaba tačka", kazao je Cucić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Cucić: Sporazum sa Fronteksom dobro promišljen potez

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Sep.2018

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić pozdravio je danas sporazum Srbije i Evropske unije (EU) o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu (Fronteks) u Srbiji i ocenio da je to dobro promišljen potez Ministarstva unutrašjih poslova i da država time ništa ne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.