Crnoj Gori tek predstoji rad

Izvor: NaDlanu.com, 14.Okt.2011, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnoj Gori tek predstoji rad

Evropski komesar za proširenje Štefan File ocenio je u četvrtak u Podgorici da je Crna Gora uradila jako puno tokom proteklih pet godina u procesu pristupanja EU, ali i poručio da joj vredan rad tek predstoji.

File je u Podgorici crnogorskom premijeru Igoru Lukšiću uručio Godišnji izveštaj o napretku zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za pristupanje EU, u kome je Evropska komisija preporučila otvaranje pristupnih pregovora sa Crnom Gorom.Komesar za proširenje je istakao da se u slučaju Crne Gore prvi putu politici proširenja EU primenjuje novi pristup koji podrazumeva otvaranje pregovora poglavljima koja se odnose na pravosuđe i temeljna ljudska prava i vladavinu prava i bezbednost.On je objasnio da takav pristup Brisela nema za cilj da se pred bilokojom zemljom kandidatom postavljaju dodatne teškoće, ali i ukazao da su to dva jedina poglavlja gde komisiju zanimaju konkretni rezultati.PODGORICA, 13. oktobra 2011. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.