Crna Gora spušta rampu za uvoz starih vozila

Izvor: Capital.ba, 10.Jan.2024, 14:37

Crna Gora spušta rampu za uvoz starih vozila

PODGORICA – Crna Gora planira da zabrani uvoz vozila starijih od 15 godina pošto polovni automobili standarda “Euro 4” koji se trenutno uvoze u tu državu negativno utiču na bezbjednost saobraćaja i zaštitu životne sredine. Foto: Nezavisne novine Crnogorsko Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će u 2024. godini tražiti izmjene propisa kako bi novi minimalni standard za uvoz bio “Euro 5”, prenose podgoričke “Vijesti”. >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Evropska unija je tokom devedesetih godina prošlog vijeka uvela “Euro” standarde koji predstavljaju zakonska ograničenja za emisiju štetnih gasova automobila. Minimalni standard za uvoz novih automobila u Crnu Goru je “Euro 6”, a za uvoz polovnih vozila “Euro 4”. U Crnoj Gori je prema podacima Uprave za statistiku Monstat za 2022. godinu svako treće vozilo starije od 20 godina. Чланак Crna Gora spušta rampu za uvoz starih vozila се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Zabrana uvoza polovnjaka starijih od 15 godina u CG

Izvor: AutoBlog, 10.Jan.2024

Trenutno je dozvoljeno da se u Crnu Goru uvoze polovni automobili koji ispunjavaju najmanje Euro 4 standard. Međutim, to bi moglo da se promeni već ove godine. Crnogorsko Ministarstvo saobraćaja i pomorstva zatražiće izmenu propisa kako bi se zabranio uvoz Euro 4 automobila. Ukoliko taj zahtev bude...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.