Izvor: Blic, 17.Feb.2018, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Usvojen predlog programa pristupanja EU do 2020. godine

Vlada Crne Gore usvojila je danas na posebnoj sednici Predlog programa pristupanja Crne Gore EU 2018-2020. godine.

Vlada je usvojila predlog Dinamičkog plana rada na merilima pregovaračkih poglavlja Crne Gore sa EU i zadužila Ministarstvo evropskih poslova da izveštava o realizaciji obaveza iz Programa pridruživanja za period 2018-2020, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao i o sprovođenju Dinamičkog plana.

"Iskazana je odlučnost Vlade na ispunjavanju obaveza iz Evropske agende uz zajednički stav da je članstvo Crne Gore u Uniji jedan od ključnih prioriteta države i društva", saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Ocenjeno je da je ispunjavanje obaveza iz integracionog procesa dužnost svih segmenata i institucija i ostalih subjekata uključenih u proces i da to podrazumijeva i razvijanje neophodnih dodatnih sposobnosti, znanja i veština.

Predsednik Vlade Duško Marković ukazao je da, osim oblasti u kojima je Crna Gora napredovala, postoje i one u kojima ne napreduje dovoljnom brzinom, što je nedostatak celog društva.

Sednici su prisustvovali predsednik Vrhovnog suda Vesna Medenica, vrhovni državni tužilac i predsednik Tužilačkog saveta Ivica Stanković, predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Adrijan Vukasnović i šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.