Čotrić o tome zašto je Vučića uporedio s Petrom Velikim

Izvor: Press, 18.Mar.2016, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čotrić o tome zašto je Vučića uporedio s Petrom Velikim

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Čotrić izjavio je da je premijera Aleksandra Vučića uporedio s ruskim vladarom Petrom Velikim zato što je Vučićeva vlada Srbiju približila Evropskoj uniji, ojačala odnose sa SAD i Rusijom, i dovela do smanjenja nezaposlenosti i budžetskog deficita.
Foto:Tanjug
Čotrić, koji je 98. na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", za N1 >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kaže da premijer, poput Petra Velikog, želi da približi Srbiju Evropi i za uzor ima najbogatije zemlje Zapada.
"Petar Veliki je najveći ruski vladar jer se oslanjao na saradnju sa Zapadom, prestonicu je preselio blizu Zapada, boravio je često u Holandiji, Italiji, Nemačkoj, i gledao je da ono što je dobro iz zapadnih demokratija primeni u Rusiji, a čini mi se da to isto cini i naš premijer", naveo je Čortić.
On takođe navodi da je državna kontrola medija bila daleko veća u vreme kada su zemlju vodili Socijalisticka partija Srbije, a zatim Demokratska stranka.
Čortić kaže da postoje privatni mediji koji su se opredelili da budu bliski vladajućoj SNS, ali i mediji koji su izuzetno kritički nastrojeni prema vlasti. 
"Kritika je dobra ako je utemeljena, argumentovana i dobronamerna. Pojedini portali objavljuju konstrukcije, poluistine i laži. Voleo bih da imamo bolje opozicione, kritičkije medije. Osim vaše televizije, drugi nemaju tu vrsti objektivnosti", rekao je Čortić za N1.
On takođe podržava to što strankama u kampanji neće biti dozvoljen zakup termina na televizijama i što se uvode stroža pravila za objavljivanje podataka iz istraživanja javnog mnjenja, koja će uspostaviti veću ravnopravnost.
SPO se, navodi, i dalje zalaže za potupne evroatalntske integracije Srbije, koje podrazumevaju i članstvo u NATO, ali dodaje da članstvo u Alijansi nije tema ove kampanje, te da veruje da će biti u fokusu za naredne parlamentarne izbore. 
Čotrić ne vidi problem što je stav SPO po pitanju evrointegracija u potpunoj suprotnosti sa politikom SNP-a Nenada Popovića, koji je takođe na izbornoj listi SNS.
Kaže da su sve stranke na listi SNS-a postigle saglasnost oko najvažnijih pitanja i da je na prvom mestu to kako stvoriti uslove za više radnih mesta.
 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kakvo poređenje: Aleksandar Vučić kao Petar Veliki

Izvor: Vesti-online.com, 18.Mar.2016

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Čotrić izjavio je da je premijera Aleksandra Vučića uporedio s ruskim vladarom Petrom Velikim zato što je Vučićeva vlada Srbiju približila Evropskoj uniji, ojačala odnose sa SAD i Rusijom, i dovela do smanjenja nezaposlenosti i budžetskog deficita...Čotrić,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.