Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2016, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čižov: EU zbog ustupaka Turskoj prešla granicu pristojnosti

BRISEL - Evropska unija je zbog ustupaka Turskoj vezanih za migrantsku krizu izašla iz svih okvira pristojnosti, što Ankara aktivno koristi, izjavio je Vladimir Čižov, ambasador Rusije pri EU.

On je istakao da se trenutno postavlja pitanje koliko je EU spremna da žrtvuje svoje vrijednosti radi političkih interesa.

"Smatram >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je EU otišla predaleko u ustupcima koje pruža Turskoj. Mislim da ti ustupci prevazilaze granice pristojnosti", ocijenio je Čižov.

Dogovor između EU i Turske podrazumijeva da Ankara primi natrag sve izbjeglice koje stižu u Grčku iz Turske, dok će turska strana za to dobiti ubrzani proces vizne liberalizacije, početak pregovora o ulasku u EU, ali i tri milijarde evra finansijske pomoći.

(NN/sputniknews.com)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.