Cipras traži sankcije za zemlje EU koje odbijaju izbeglice

Izvor: Press, 03.Mar.2016, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras traži sankcije za zemlje EU koje odbijaju izbeglice

Grčki premijer Aleksis Cipras, zatražio je danas da se uvedu sankcije zemljama EU koje odbiju da prime svoj deo izbeglica koje preko Grčke nastoje da odu u Evropu.
         Posle sastanka sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom u Atini, Cipras je zahtevao da se ubrza praktično zamrla procedura preseljenja izbeglica blokiranih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u Grčkoj.
On je obećao da će njegova zemlja obezbediti "dostojanstvene" uslove boravka za više od 25.000 izbeglica blokiranih u Grčkoj nakon što su zemlje Zapadne Evrope uvele ograničenja za ulazak izbeglica, ali je insistirao da to može biti samo privremeno rešenje.
Grčka može trajno da prihvati samo "fer broj" izbeglica, rekao je Cipras. 
U međuvremenu, grupa izbeglica "zarobljenih" na granici Grčke i Makedonije jutros je legla na prugu sa grčke strane protestujući što im Skoplje ne dozvoljava da nastave put ka zapadnoevropskim zemljama.
Zbog protesta, zaustavljen je teretni voz koji je krenuo u Grčku.
Grčka policija je saopštila da je u poslednja 24 sata, do šest sati ujutru, odobren prelazak za 500 ljudi.
Neki od onih koji su prešli granicu su, međutim, vraćeni zbog problema sa papirima, preneo je AP.
Grčka policija navodi da se oko 10. 000 izbeglica još uvek nalazi u Idomeniju, a još 4.000 u posebnim smeštajnim centrima u Nea Kavali, Hersu i Kilkisu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cipras traži sankcije za one koji neće migrante

Izvor: B92, 03.Mar.2016

Atina -- Grčki premijer Aleksis Cipras zatražio je nametanje sankcija državama EU koje odbiju da preuzmu svoj deo migranata koji kroz Grčki stuži u Evropu...Cipras je takodje zatražio da praktično pasivni postupak za premeštanje izbeglica iz Grčke u druge zemlje EU bude drastično ubrzan...Nakon...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.