Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Avg.2015, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras traži pomoć EU oko imigranata

Grčka ne može samostalno da reši problem hiljada migranata koji dolaze iz Sirije i Avganistana, te je vladi neophodna pomoć EU, izjavio je grčki premijer Aleksis Cipras.

"Sada je vreme da EU pokaže da li je solidarna ili u njoj svako nastoji da zaštiti svoju granicu", rekao je Cipras.

Agencija UN za pomoć izbeglicama saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je ranije danas da grčka Vlada treba da preuzme kontrolu i reši "totalni haos" na svojim ostrvima na koje su došle hiljade migranata.

Direktor UNHCR-a za Evropu Vinsen Koštel rekao je, nakon što je obišao grčka ostrva Lezbos, Kos i Kios, da članice EU takođe moraju da učine više i podele teret Grčke u koju je samo u julu došlo 50.000 migranata.

"Priliv migranata u Grčku je veći od onoga što naša država može da podnese", rekao je Cipras.

Sa najvećim problemima velikog priliva migranata suočavaju se i Italija, Mađarska, Bugarska, a Britanci nastoje da spreče ulazak u Evrotunel ispod Lamanša nekoliko hiljada migranata koji čekaju u francuskom gradu Kale.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cipras: Sada EU da pokaže da li je solidarna

Izvor: B92, 07.Avg.2015

Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je da Grčka ne može samostalno da reši problem hiljada migranata koji dolaze iz Sirije i Avganistana...On je dodao da joj treba pomoć Evropske unije..."Sada je vreme da EU pokaže da li je solidarna ili u njoj svako nastoji da zaštiti svoju granicu", rekao je...

Nastavak na B92...

Opsada grčkih ostrva

Izvor: Večernje novosti, 08.Avg.2015, 10:51

NA grčkim ostrvima vlada pravi haos, zbog hiljada migranata koji su ih okupirali. Na većini ostrva situacija je na rubu humanitarne katastrofe, jer nema dovoljno pijaće vode, hrane, niti prihvatnih kapaciteta, pa izbeglice spavaju na otvorenom. UN traže od vlade u Atini da preuzme kontrolu, ali grčki...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.