Cipras: EU i Merkel igraju poker sa ljudskim životima

Izvor: Blic, 17.Maj.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: EU i Merkel igraju poker sa ljudskim životima

Lider grčke "Koalicije radikalne levice" Siriza Aleksis Cipras optužio je EU i nemačku kancelarku Angelu Merkel da "igraju poker sa životima ljudi u Evropi" svojim insistiranjem na merama štednje.

U intervjuu za britanski Bi-Bi-Si, Cipras je rekao i da će se, "ako bolest štednje bude uništila Grčku, onda to proširiti i na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostatak Evrope".

"Banke profitiraju na štetu hiljada Evropljana, u Španiji, Italiji, kao i Grčkoj, ostavljajući te ljude u siromaštvu i bedi", dodao je Cipras.

"Zbog toga evropski lideri, a posebno Angela Merkel, treba da prestanu da se kockaju životima ljudi", rekao je vođa Sirize.

Na izborima održanim u Grčkoj 6. maja, Siriza je osvojila drugo mesto, a birači nisu dali većinsku podršku nijednoj od partija, koje tokom proteklog perioda nisu uspele da se dogovore oko formiranja vlade, pa će novi izbori biti održani 17.juna.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.