Cipras: EU i Merkel igraju poker sa ljudskim životima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2012, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: EU i Merkel "igraju poker" sa ljudskim životima

ATINA, LONDON -

Lider grčke "Koalicije radikalne levice" Siriza Aleksis Cipras optužio je EU i nemačku kancelarku Angelu Merkel da "igraju poker sa životima ljudi u Evropi" svojim insistiranjem na merama štednje.

U intervjuu za britanski Bi-Bi-Siju (BBC), Cipras je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da će se, "ako bolest štednje bude uništila Grčku, onda to proširiti i na ostatak Evrope".

"Banke profitiraju na štetu hiljada Evropljana, u Španiji, Italiji kao i Grčkoj, ostavljajući te ljude u siromaštvu i bedi", dodao je Cipras.

"Zbog toga evropski lideri, a posebno Angela Merkel, treba da prestanu da se kockaju životima ljudi", rekao je vođa Sirize.

Na izborima održanim u Grčkoj 6. maja, Siriza je osvojila drugo mesto, a birači nisu dali većinsku podršku nijednoj od partija, koje tokom proteklog perioda nisu uspele da se dogovore oko formiranja vlade, pa će novi izbori biti održani 17. juna.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cipras: Merkelova "igra poker" s ljudskim životima

Izvor: Kurir, 17.Maj.2012

Banke profitiraju na štetu hiljada Evropljana, u Španiji, Italiji kao i Grčkoj, ostavljajući te ljude u siromaštvu i bedi, izjavio je lider grčke koalicije radikalne levice..ATINA, LONDON - Lider grčke "Koalicije radikalne levice" Siriza Aleksis Cipras optužio je EU i nemačku kancelarku Angelu...

Nastavak na Kurir...

Aleksis Cipras: “Vođe EU, pogotovo kancelarka Merkel, moraju prestati da igraju poker sa narodima Evrope”

Izvor: BKTV News, 17.Maj.2012

Vođa levičarskog bloka SYRIZA-e, Aleksis Cipras, u razgovoru za BBC optužio je EU vođe - posebno istakavši nemačku kancelarku Angelu Merkel - da 'igraju poker' sa narodima Evrope kada insistiraju na merama štednje.. Cipras je potvrdio kako predviđanja govore da će SYRIZA biti najsnažnija stranka...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.