Ciljevi vlade biće EU i reforme

Izvor: B92, 31.Avg.2013, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ciljevi vlade biće EU i reforme"

Beograd -- Glavni ciljevi vlade u narednom periodu biće reforme, pridruživanje EU i borba protiv kriminala i korupcije, izjavio je predsednik Skupštine Nebojša Stefanović.

"Dovodeći nove ljude, nestranačke ličnosti koje mogu kvalitetno da obavljaju svoj posao, pokazali smo da možemo bolje. Prioritet i u narednom periodu biće reforme, kako ekonomske tako i opšte reforme u Srbiji, i nema nikakve potrebe da se priča o vanrednimi parlamentarnim izborima", rekao je Stefanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gostujući na Pink televiziji.

On je istakao da očekuje da će se sedam novih ministara u rekonstruisanoj vladi snaći dobro i da će raditi najbolje što umeju.

"SNS smatra da je to dobro za građane i ovim postupkom pokazali smo da stranka nema toliko sujete da predlaže samo svoje ljude. Pružićemo šansu ovim ljudima da pokažu šta mogu", napomenuo je Stefanović.

Prema njegovom mišljenju, rekonstrukcija vlade bila je potrebna, jer nisu bili postignuti svi rezultati, niti su svi ciljevi vlade, koji su postavljeni, bili i ispunjeni.

Ono prema čemu će se meriti uspešnost vlade i u narednom periodu biće njeni rezultati, rekao je Stefanović ocenivši da se ne slaže da je rekonstrukcija predugo trajala.

"Više su ljudi pričali o tome nego što je rekonstrukcija suštinski trajala. Vlada je radila i u periodu kad se pričalo o rekonstrukciji", naveo je on.

Na pitanje novinara da li će većina od 128 poslanika u parlamentu biti stabilna za vladajuću koaliciju, Stefanović je rekao da veruje da hoće, jer je i prethodna parlamentarna većina imala 128 poslanika i završila ceo mandat.

Prema njegovim rečima, važno je da građani podržavaju ono što se radi i zbog toga vlada može da uspe u svom poslu.

Mogućnost da nekadašnji kancelar Austrije Alfred Guzenbauer bude savetnik prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, Stefanovića raduje, jer Guzenbauer ima veliko iskustvo.

Komentarišući da li bi izbor dosadašnje predsednika Skupštine Beograda Aleksandra Antića za ministra saobraćaja, mogao da utiče i na promene u strukturi gradskih vlasti, Stefanović kaže da će biti interesantno da se vidi stav njihovih koalicionih partnera u gradu i način na koji će se oni postaviti.

"Od nas ne zavisi puno toga, u smislu odborničke većine. Videćemo kako će se koalicioni partner ponašati u novonastalim uslovima", naveo je on.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Ciljevi su nam EU i reforme"

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2013

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da veruje da će novi ministri značajno doprineti da rekonstruisana Vlada bude efikasna i uvede Srbiju u EU. Posebna sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti izabrani novi ministri u rekonstruisanoj Vladi Srbije počela je sa zakašnjenjem...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.