Cilj SAD - Srbija u Evropi

Izvor: B92, Beta, 02.Avg.2009, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cilj SAD - Srbija u Evropi

Beograd -- Glavni cilj američke administracije na Balkanu je uspešna Srbija u uspešnoj Evropi, kaže otpravnica poslova ambasade SAD Dženifer Braš.

Glavni cilj administracije predsednika SAD Baraka Obame na Balkanu je uspešna Srbija u uspešnom regionu i uspešnoj Evropi izjavila je otpravnica poslova ambasade SAD u Beogradu Dženifer Braš. Brašova je navela da će SAD "svim svojim uticajem, energijom i kapacitetima" raditi na tome da Srbija što pre uđe u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropsku uniju i u evroatlantske odnose.

Na pitanje koliko je region Balkana važan za novu američku administraciju, Brašova je potvrdila da su sada glavni spoljnopolitički prioriteti Irak i Avganistan, ali da to ne znači da Srbija nije važna.

Komentarišući ukidanje evropskih viza za građane Srbije, Brašova je rekla da se na tome radi i kada je reč o viznom režimu SAD prema Srbiji.

"Radimo na tome, ali ne mogu ništa zvanično da kažem. Mi smatramo da je trenutna situacija sa izdavanjem viza za građane Srbije mnogo bolja nego u nekim drugim zemljama", rekla je ona.

"Mi smo uvereni da su naše procedure dosta fer i transparentne i efikasne. Ali, da li će biti malo lakše u budućnosti - radimo na tome i nadamo se da ćete u budućnosti dobiti vize na duži rok, ali to je sada predmet konsultacija u Vašingtonu i ne mogu ništa više da kažem", zaključila je otpravnica poslova ambasade SAD u Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Braš: Amerika želi uspešnu Srbiju

Izvor: Blic, 03.Avg.2009, 09:35

Glavni cilj administracije predsednika SAD Baraka Obame na Balkanu jeste uspešna Srbija u uspešnom regionu i uspešnoj Evropi, izjavila je zamenica američkog ambasadora u Beogradu Dženifer Braš. U intervjuu agenciji Beta Braš je kazala da će SAD „svim svojim uticajem, energijom i kapacitetima"...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.