Češka spremna preuzeti izbjeglice direktno iz Turske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Mar.2016, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češka spremna preuzeti izbjeglice direktno iz Turske

Češka je spremna  preuzeti  izbjeglice direktno iz Turske i tako ispuniti dio kvote od 4.800 izbjeglica koje bi prema ranijim dogovorima  trebalo preuzeti u okviru preraspjodele u zemljama EU.

"To nisu nikakve nove kvote, nikakav novi sistem već će se jednostavno iskoristiti postojeće obaveze. Jednostavno,  umjesto toga da uzmemo 20 ili 30 Sirijaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << iz Grčke, uzećemo 20 ili 30 Sirijaca iz Turske. To je jedina razlika", kazao je danas češki premijer Bohuslav Sobotka novinarima u Pragu.

Češki premijer izrazio je nadu da bi taj najnoviji plan koji  tek trebaju usvojiti na samitu šefovi država i vlada članica EU 17.marta mogao osjetno usporiti migracijski val.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Sobotka: Češka spremna da preuzima izbeglice direktno iz Turske

Izvor: RTS, 08.Mar.2016

Premijer Češke Bohuslav Sobotka kaže da je ta zemlja spremna da preuzima izbeglice direktno iz Turske i tako ispuni deo kvote od 4.800 izbeglica koje bi prema ranijim dogovorima trebalo da preuzme u okviru preraspodele u zemljama EU. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.