Češka Tatra dolazi u Srbiju?

Izvor: Mondo, 01.Sep.2015, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češka "Tatra" dolazi u Srbiju?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je uveren u punu podršku Češke za otvaranje prvih poglavlja u pregovorima o članstvu Srbije u EU pre kraja ove godine.

Foto: TANJUG / MARKO ÐOKOVIC / bb

Vučić se zahvalio se čekoj vladi na pomoći od 360.000 evra za rešavanje pitanja migrtanata.

"Podrška češke vlade Vladi Srbije i narodu na evopskom putu i uveren sam da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ćem imati podršku za otovranje poglavlja pre kraja ove godine", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji sa českim premijerom Bohuslavom Sobotkom.

Vučić je rekao da Srbija i Češka imaju veoma dobre, istinski prijateljske odnose i da Sribja mnogo toga uči i saznaje od Češke.

Premijer je rekao i da se razgovarao o migrantima i zahvalio ceškoj vladi na konkretnoj pomoći od 360.000 evra koju su uputili direktno vladi, a ne drugim organizacijama.

"Nisu tražili načina da izbegnu vladu, tragajući za drugim organizavcijama, već su pomoć uputili direktno vladi i MUP-u, kojima je i najpotrebnija jer nose najveći terett u rešavanju ovog pitanja", rekao je Vučić.

Vučić i Sobotka su razgovarali i o ekonomskoj saradnji, a premijer je istakao da je razmena dve zemlje pristojna i da će se u buduhcnosti razgovarati o konkretnim projektima i stavranju uslova za finansiranje tih projekata.

On je naveo i da je oko 30 čeških kompanija koje su došle sa primerom te zemlje u Srbiju ovde upravo da bi se konkretizovala neka od tih pitanja.

Kada je reč o konkretnim projetima, on je naveo da je pre svega reč o infrastrukturi, pruzi Dimitrovgrad-Niš, izgradnji punog profila autoputa prema Zrenjaninu, ali i energetici dodajući da u toj oblasti saradnja može da se konkretizuje.

Vučić je najavio i da je jedna od velikih čeških kompanija, "Tatra", zainteresovana da dođe u Srbiju i dodao da veruje da će naši uslovi biti zadovoljavajući i da će oni želeti da investiraju.

Premijer je čestitao češkom kolegi na tome što je Češka jedna od najuspešnijih evropskih zemalja sa rastom od četiri odsto u provoj polovini ove godine.

"Očekujem da će Srbija 2017. ili 2018. godine, posle stabilizacije naše ekomnomije, moći da dostigne taj rast", zaključio je Vučić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Češka daje 360.000 evra za migrantsku krizu

Izvor: Cafe.ba, 01.Sep.2015

Češka je ponudila Vladi Srbije tehničku i finansijsku pomoć od 360.000 evra za migrantsku krizu, rekao je srpski premijer Aleksandar Vučić poslije susreta sa češkim premijerom Bohuslavom Sobotkom...Vučić je izjavio novinarima u Palati Srbija da vjeruje da će još neke vlade slijediti ovaj...

Nastavak na Cafe.ba...

Podrška Češke otvaranju poglavlja, finansijska pomoć za izbeglice

Izvor: Prva.rs, 01.Sep.2015

"Podrška češke vlade Vladi Srbije i narodu na evopskom putu i uveren sam da ćemo imati podršku za otvaranje poglavlja pre kraja ove godine", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji sa českim premijerom Bohuslavom Sobotkom.. Vučić je rekao da Srbija i Češka imaju veoma dobre, istinski...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.