Izvor: Glas javnosti, 23.Jul.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceo Balkan u EU za 10 godina

NJUJORK - Slovenački predsednik Danilo Tirk izjavio je da će sve balkanske zemlje u roku od 10 godina postati članice Evropske unije, javlja AP.

"Dobro je da je strateški pravac regiona jasno definisan. Naravno da ima teškoća, ali znamo gde bi ceo region trebalo da se kreće i gde se zaista kreće", rekao je Tirk posle govora u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

"Znam da postoji veliki umor od proširenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << EU, ali strateški je besmisleno zadržati crnu rupu u sred Evrope", izjavio je Tirk.

On je najavljeno priključenje Hrvatske EU 2013. godine okarakterisao kao "veliki uspeh".

Tirk je rekao da će Srbija ove godine dobiti status kandidata za članstvo u EU, a moguće i datum početka pregovora o tome.

BiH ima unutrašnje političke probleme, ali ako svi u okruženju postanu deo EU, to će neizbežno imati pozitivan efekat na BiH. To se odnosi i na Makedoniju, ocenio je Tirk.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.