Čeferin: Ključno je da zadržimo dušu fudbala ispred profita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2020, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeferin: Ključno je da zadržimo dušu fudbala ispred profita

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin izjavio je danas da postoji veliki stepen jedinstva u evropskom fudbalu i da je ključno zadržati dušu ispred profita.

"Kad profit postaje najvažniji moramo upaliti alarm. Fudbal nije posao poput drugih, fudbal ima istoriju, tradiciju i strukturu koje se moraju poštovati", rekao je Čeferin obraćajući se delegatima na 44. Kongresu UEFA u Amsterdamu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je ponovio stav UEFA da ne dolazi u obzira stvaranje "zatvorenih liga" u evropskim kupovima.

Na Kongresu je predstavljen finansijski izveštaj, po kojem je UEFA u finansijskoj 2018/2019 zaradila 3,9 milijardi evra, što je trećinu više nego godinu ranije.

Prihod od prodaje medijskih prava iznosio je 3,3 milijarde, a dodatnih 600 miliona UEFA je zaradila od prodaje drugih prava.

Reprezentacijama i klubovima podeljeno je oko 3,1 milijardu evra.

Kokeza na čelu delegacije FSS 

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza predvodi srpsku delegaciju u Amsterdamu.

Pored prvog čoveka srpskog fudbala Kongresu su prisustvovali generalni sekretar Jovan Šurbatović i potpredsednik Marko Pantelić.

Na Kongresu je usvojen godišnji izveštaj o radu kao i finansijski izveštaj za 2019. godinu, dok je za novog člana Izvršnog komiteta UEFA izabran Rajner Koh iz Nemačke.

Kako se navodi na sajtu Saveza, delegacija FSS iskoristila je boravak na Kongresu za niz razgovora sa predstavnicima UEFA, ali i drugih Saveza sa ciljem realizacije budućih projekata koji su značajni za razvoj srpskog fudbala.

Kongres je prethodio žrebu za Ligu nacija, koji će se održati od 18 sati.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLAVIŠA KOKEZA NA ČELU DELEGACIJE: Predstavnici FSS prisustvovali 44. Kongresu UEFA

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2020

Održan je u Amsterdamu...U Amsterdamu se uoči žreba za novi ciklus takmičenja u Ligi nacija održava 44. Kongres UEFA, a delegaciju Fudbalskog saveza Srbije predvodio je predsednik Slaviša Kokeza...Osim prvog čoveka srpskog fudbala Kongresu su prisustvovali generalni sekretar Jovan Šurbatović...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Kokeza na čelu delegacije FSS na Kongresu Uefe u Amsterdamu

Izvor: RTS, 03.Mar.2020

. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza predvodi srpsku delegaciju na 44. Kongresu Evropske fudbalske unije u Amsterdamu. Na Kongresu je usvojen godišnji izveštaj o radu kao i finansijski izveštaj za 2019. godinu, dok je za novog člana Izvršnog komiteta Uefe izabran Rajner Koh...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.