Čeferin: Duboko žalimo zbog nasilja u Izraelu

Izvor: B92, 12.Okt.2023, 21:39

Čeferin: Duboko žalimo zbog nasilja u Izraelu

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin izrazio je "duboku tugu zbog tragičnog nasilja" u Izraelu.

Palestinska islamistička grupa Hamas izvela je serije napada na Izrael tokom vikenda, a Izrael je uzvratio napadima na Gazu.

Zbog rata UEFA je morala da odloži utakmicu reprezentacije Izraela protiv takozvanog Kosova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto izraelske vlasti ne dozvoljavaju igračima da putuju u inostranstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"U ime UEFA i evropske fudbalske zajednice, pišem da izrazim našu duboku tugu otkako smo saznali za tragične akte nasilja koji su se dogodili prošle sedmice u Izraelu i koji su rezultirali gubitkom nevinih života. Mislim na sve žrtve i njihove porodice u ovim teškim vremenima. Ovo je nezamisliva tragedija, a bol i tuga su duboki i odjekuju u čitavoj fudbalskoj zajednici", naveo je Čeferin u pismu predsedniku Fudbalskog saveza Izraela, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Iskreno se nadamo da niko više nikada neće iskusiti takvu tugu. Prijatelju moj, molim se za zarastanje ovih dubokih rana i za svet u kome takvim besmislenim aktima nasilja nema mesta", istakao je predsednik evropske kuće fudbala.

Broj poginulih u Izraelu od početka rata nastavio je da raste i dostigao je 1.300, a oko 3.300 je ranjeno, uključujući 28 u kritičnom i 350 u teškom stanju, javili su mediji na hebrejskom jeziku.

Sudbina oko 150 otetih i odvedenih u Gazu tokom razornog napada Hamasa, još nije jasna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.