Čadež član Borda direktora Evrokomore

Izvor: Akter, 16.Okt.2015, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čadež član Borda direktora Evrokomore

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izabran je za člana Borda direktora Evrokomora iz redova zemalja van EU, na redovnom zasedanju Generalne skupštine te asocijacije koja se održava u Luksemburgu, saopštila je danas srpska Komora

Kako se navodi, izbor u najviše rukovodstvo Evrokomore predstavlja priznanje za postignute rezultate u modernizaciji komorskog sistema Srbije, doprinos jačanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << regionalne saradnje u okviru Berlinskog procesa i internacionalizaciji srpske privrede.

Dodaje se da je Čadež predstavljajući članicama Evrokomora rezultate modernizacije komorskog sistema Srbije kazao da je važno da komorske usluge odražavaju potrebe članstva i pomognu jačanje konkurentnosti i kompanija i nacionalne ekonomije.

"Naš cilj je da Komora postane centar koji će svojom kvalitetnom infrastrukturom pružiti podršku za efikasan ekonomski razvoj", rekao je on.

U saopštenju PKS-a se ističe i da je generalni direktor Udruženja nemačkih privrednih komora Martin Vansleben ocenio da je Srbija uspešna priča u procesu modernizacije komorskog sistema i da u tome treba da bude primer drugima, dok je predsednik Austrijske privredne komore Kristof Lajtl kazao da rezultati PKS-a pokazuju da se može mnogo postići, kako u unapredjenju odnosa sa poslovnom zajednicom, tako i sa vladom i nadležnim institucijama.

Generalna skupština Evrokomora, kako se navodi u saopštenju, održana je u okviru Ekonomskog foruma koji svake druge godine organizuje Asocijacija evropskih privrednih komora - Evrokomora, a ključne teme ovogodišnjeg foruma bile su inovativne usluge, reforma poslovnog modela i upravljanje privrednim komorama.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Čadež član Borda direktora Evrokomora

Izvor: Capital.ba, 16.Okt.2015

LUKSEMBURG, Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izabran je danas za člana Borda direktora Evrokomora (Eurochambres) iz redova zemalja van Evropske unije. Kako se navodi u saopštenju Privredne komore Srbije, Čadež je izabran na današnjem redovnom zasjedanju Generalne skupštine Evrokomore...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.