COSME: Novac za srpska MSP, za modu i turizam

Izvor: B92, 04.Avg.2017, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

COSME: Novac za srpska MSP, za modu i turizam

Beograd -- Agencija za mala i srednja preduzeća EU objavila je javni poziv u okviru COSME programa za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Reč je o podršci u oblasti modne industrije i turizma, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Ukupan iznos budžeta javnog poziva je 2,6 miliona evra, od čega je za modnu industriju opredeljeno 1,6 miliona a za turizam milion evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Rok za podnošenje prijava je 19. oktobar ove godine, a odabrani projekti biće sufinansirani maksimalno do 75 odsto njihove ukupne vrednosti.

Na javni poziv se mogu prijaviti projekti razvoja novih proizvoda i materijala, dizajna i proizvodnje, maloprodaje i marketinga, kao i projekti usmereni ka razvoju kreativnih industrija u različitim oblicima turizma i to na tržištu EU ili međunarodnim tržištima.

"Ovaj instrument COSME programa usmeren je na unapređenje i podršku akceleratorima, inkubatorima i drugim organizacijama za podršku visoko-tehnološkim, inovativnim i kreativnim start-up kompanijama i malim i srednjim preduzećima", navodi se u saopštenju.

Podnosioci prijave moraju da formiraju međunarodni konzorcijum koji čine najmanje četiri pravna subjekta iz tri zemlje EU ili zemalja članica COSME.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

COSME javni poziv za podršku u oblasti modne industrije i turizma

Izvor: EurActiv Srbija, 04.Avg.2017

Agencija za mala i srednja preduzeća Evropske unije (EASME) objavila je javni poziv u okviru COSME programa za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u oblasti modne industrije i turizma.. Opširnije..

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.