CG moguće prva sledeća članica EU

Izvor: B92, 11.Dec.2012, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"CG moguće prva sledeća članica EU"

Podgorica -- Crna Gora, ukoliko nastavi s dosadašnjom politikom, može da bude prva sledeća članica EU i NATO-a, saopšteno je nakon susreta Krivokapića i Đanfranka Finija.

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić sastao se u Rimu s predsednikom Predstavničkog doma Italije Đanfrankom Finijem.

Tokom razgovora u Rimu, Fini je, kako je saopšteno iz crnogorskog parlamenta, istakao ulogu Podgorice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u stabilizaciji prilika u regionu Zapadnog Balkana.

Italija podržava Crnu Goru u realizaciji njenih ključnih političkih prioriteta i zbog brojnih kulturnih i istorijskih veza dve zemlje, rekao je on.

Krivokapić se, kako se navodi, zahvalio na kontinuitetu političke podrške Italije evropskim integracijama Crne Gore.

Zahvaljujući i podršci Italije, Crna Gora je jedina u regionu u fazi pregovora sa EU, što je čini regionalnim liderom evropskih integracija, rekao je on.

Krivokapić je u Rimu razgovarao i s glavnim državnim tužiocem Italije za borbu protiv mafije Pjetrom Grasom i s ministarkom unutrašnjih poslova Anom Marijom Kanćeljeri.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.