CEFTA SPORAZUM NE FUNKCIONIŠE ZBOG KOSOVA

Izvor: Kurir, 10.Nov.2010, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CEFTA SPORAZUM NE FUNKCIONIŠE ZBOG KOSOVA

BEOGRAD - Šef delegacije misije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer ukazao je da CEFTA sporazum ne funcioniše u celosti zbog statusa Unmik Kosova u okviru tog sporazuma i da je potrebno ukloniti tu prepreku za slobodan protok robe i usluga u narednom periodu.

"Ujedinjene nacije su konstatovale da je status neutralan i da bi bio prihvatljiv za sve članice", rekao je Dežer.

On je naglasio da je ekonomska >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << saradnja zemalja CEFTA najbolji način da se mobilišu ekonomski potencijali, postigne politička stabilnost i ubrzaju evrointegracijski procesi. Nemački ambasador Volfram Mas naglasio je da bi zemlje članice CEFTA trebalo da budu fokusirane na ekonomske zadatke i da izbegnu mešanje politike u njeno sprovođenje.

Mas je istakao da Nemačka podržava CEFTA sporazum, a dokaz za to je da je ta zemlja potpomogla današnje puštanje u rad trgovinskog portala na kome će biti prezentovani svi podaci o standardima, veterinarskim i fitosanitarnim propisima i tehničkim procedurama koje je potrebno ispoštovati u međusobnoj trgovini zemalja CEFTA.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.